Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3689
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 888
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34191
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 546
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3689
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 888
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34191
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 546
Składniki
Selery i cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i 4 łyżki wody. Dusić przez jakiś czas. Kiedy selery zmiękną, odstawić do przestygnięcia.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do przestygniętych warzyw dodać bułkę tartą, żółtka i ubite białka. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Piec około godziny w temperaturze 160 st.
Pasztet zostawić do wystygnięcia. Doskonale rozsmarowuje się na pieczywie.