Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna alternatywa dla zwyklego pasztetu :)
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 45
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 50
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 45
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 50
Składniki
Soczewice wyplukac, ugotowac do miekkosci z marchewka, pietruszka i selerem. Odsaczyc soczewice na sitku, zmiksowac warzywa blenderem.
Pieczarki pokroic w kostke, cebule tez, poddusic do miekkosci na wodzie, dodac do soczewicy, zmiksowac (ja nie zrobilam zupelnie gladkiej masy, bo nie lubie), dobrze przyprawic, dodac posiekana natke oraz zoltka, wymieszac.
Bialka ubic na piane, dodac do masy, delikatnie wymieszac. Piec w temp. 180 stopni ok 40-50 min.