Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z żurawiną"
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 313
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 68
Polecam.
Odsłon: 313
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 106
Składniki
Wieprzowinę i pierś z kurczaka pokrój na kawałki. W garnku zagotuj wodę, dodaj mięso, obraną włoszczyznę, ziele angielskie, czarny pieprz i liście laurowe.
Gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (najpierw ugotuje się kurczak). Potem odstaw je, żeby ostygło.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz boczek. Potem usmaż też wątróbkę.
Mięso wraz z włoszczyzną oraz boczkiem, cebulą, czosnkiem i wątróbką przemiel dwa razy. Dodaj majeranek, tymianek, gałkę muszkatołową, sól, pieprz, jajka. Rękoma wyrób na gładką masę. Na koniec dodaj żurawinę. Wymieszaj.
Masę przełóż do dwóch foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą.
Pasztet piecz w temperaturze 175 stopni C około godzinę.