Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w prosty sposób można wykorzystać mięso i warzywa z rosołu? Proponujemy przygotować pasztet, który świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Dzięki temu, że rosół gotujemy na różnych kawałkach i rodzajach mięsa, pasztet wychodzi soczysty i pełen smaku. Jak zrobić pasztet z rosołu z mięsa? Istnieją dwa podstawowe sposoby zrobienia pasztetu z mięsa z rosołu. Pierwszy to zaproponowany przez nas w tym przepisie. Wystarczy zblendować mięso wraz z ugotowanymi warzywami i wymieszać z surowymi jajkami. Drugi sposób to zmielenie mięsa z rosołu z dodatkiem świeżej wątróbki oraz wędzonego boczku i wymieszanie masy wraz jajkami. Jeśli zdecydujecie się na tę opcję, pamiętajcie o dodaniu większej ilości przypraw. W obu przypadkach pasztet należy piec przez 1 godzinę w 180 stopniach.
Składniki
Mięso oddziel od kości i przełóż do miski. Dodaj warzywa z rosołu i całość zblenduj.
Do powstałej masy wbij jajka, przypraw do smaku i wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Całość przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj z wierzchu i posyp dwiema łyżkami bułki tartej.
Pasztet piecz w 180 stopniach przez 1 godzinę.