Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
maszynka do mielenia mięsa, nóż, nadziewarka do kiełbas
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2706
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 241
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2706
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 241
Składniki
Podgardle, boczek pokrojone w plastry 3 cm parzymy w temp. ok 75 stopni 1,5h. Wątrobę parzymy ok 15min w wywarze. Kaszę parzymy w 0,5 litra wywaru. Mielimy 3 razy w maszynce z sitkiem 2,5mm do momentu uzyskania gładkiej masy. Mielimy najpierw cebulę,czosnek, potem wątrobę, boczek i podgardle. Dodajemy sól i pozostałe przyprawy, a na końcu sparzoną kaszę. Wszystko dobrze mieszamy i napełniamy w jelito wieprzowe grube proste i parzymy 30 minut w temperaturze 75-80 stopni C. Studzimy zimną wodą 15 minut i do lodówki na noc. Smacznego !!!