Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dobrze doprawiona czosnkiem, idealna na kanapki
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14519
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19584
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14519
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19584
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszać, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszanką natrzeć mięso.
Do szynkowara włożyć worek foliowy odporny na temperaturę, nakładać do niego mięso, bardzo dokładnie dociskając. Worek zawiązać, szynkowar szczelnie zamknąć sprężyną, włożyć do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie szynkowar wstawić do garnka z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę (do około 85 stopni) i parzyć mięso przez 3,5-4 godziny. Wyciągnąć z garnka, wystudzić. Szynkowar wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Przed otwarciem dobrze jest zanurzyć szynkowar na chwilę w ciepłej wodzie co ułatwi wyciągnięcie mięsa.