Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pieczeń drobiowa. Idealna na kanapki. Świetnie prezentuję się na talerzu. Sprawdzi się również jako przystawka na imprezę lub Święta.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Następnie dodajemy wodę, kaszę manną, żelatynę, dokładnie mieszamy. Dodajemy również przyprawy: czosnek kolorowy, wędzoną słodką paprykę, chilli, sól i pieprz oraz kurkumę. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej jest to zrobić na noc. Przygotowaną masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczeń pieczemy 1,5 godzimy w 180 stopniach góra dół. Po tym czasie pozostawiamy w piekarniku do całkowitego wystudzenia i wkładamy do lodówki. Pieczeń gotowa. Smacznego