Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pachnąca koperkiem pieczeń drobiowa. Idealna na kanapki, ale świetnie się sprawdzi również na świątecznym stole. Pieczeń jest prosta w przygotowaniu i na pewno zdrowsza niż ta kupiona w sklepie. Sprawdźcie przepis.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 200
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 89
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 200
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 163
Składniki
Mięso zmielić. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać marchewkę utartą na drobnych oczkach, smażyć 2-3 minuty często mieszając, pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć jeszcze kilka sekund. Następnie odstawić do wystudzenia. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso przełożyć do miski dodać jajko, odciśniętą bułkę, podsmażoną cebulkę z marchewką, przyprawy i koperek.
Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić jeśli trzeba, według swojego smaku. Tak przygotowane mięso przełożyć do podłużnej foremki. Użyłam foremki jednorazowej. Zwykłą foremkę trzeba wyłożyć folią aluminiową. Wierzch posmarować majonezem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 1 godzinę. Po wystudzeniu schłodzić w lodówce, dopiero wtedy kroić. Pieczeń jest miękka i delikatna, polecam kroić grubsze plastry.