Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita pieczeń wieprzowa, idealna do kanapek. Ja użyłam mięsa peklowanego, jeżeli ktoś nie używa peklosoli to w zamian soli mięso po zmieleniu w tej samej dawce (gramaturze soli) soli co peklosól.
maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka do keksu,
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15523
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15523
Składniki
Mięsa kroimy w kostkę 3x3 cm i peklujemy 48 godzin, jeżeli robimy na zwykłej soli to nie peklujemy. Następnie mielimy na sitku fi 5 mm. Dodajemy wodę, przyprawy i wyrabiamy do kleistości.
Napełniamy formę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy wcześniej przygotowaną posypką i pieczemy w temperaturze 110 stopni Celsjusza około 2 godziny do uzyskania w środku 68 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu studzimy i ostudzoną umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić w plastry do kanapek ale możemy również zaraz po upieczeniu podawać na gorąco z sosem. Smacznego !!!