Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita pieczeń wieprzowa, idealna do kanapek. Ja użyłam mięsa peklowanego, jeżeli ktoś nie używa peklosoli to w zamian soli mięso po zmieleniu w tej samej dawce (gramaturze soli) soli co peklosól.
maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka do keksu,
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1155
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13616
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1155
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13616
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2797
Składniki
Mięsa kroimy w kostkę 3x3 cm i peklujemy 48 godzin, jeżeli robimy na zwykłej soli to nie peklujemy. Następnie mielimy na sitku fi 5 mm. Dodajemy wodę, przyprawy i wyrabiamy do kleistości.
Napełniamy formę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy wcześniej przygotowaną posypką i pieczemy w temperaturze 110 stopni Celsjusza około 2 godziny do uzyskania w środku 68 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu studzimy i ostudzoną umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić w plastry do kanapek ale możemy również zaraz po upieczeniu podawać na gorąco z sosem. Smacznego !!!