Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała wielkanocna kiełbasa w innej wersji.
Biała kiełbasa pieczona to świetna propozycja na świąteczny stół i nie tylko....
Odsłon: 30129
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 67131
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 188
Mój piątkowy obiad to młode ziemniaczki z koperkiem świeżym, sadzonym jajkiem...
Odsłon: 20
Lekki, kremowo-śmietankowy, złamany nutą kokosowo-pomarańczową z gorzką czeko...
Odsłon: 38
Idealne na letnie zdrowe śniadanie . Proste i szybkie do przygotowania , może...
Odsłon: 59
Po prostu rozpływa się w ustach. Mięciutka bezą , truskawki, budyń i kruche...
Odsłon: 188
Mój piątkowy obiad to młode ziemniaczki z koperkiem świeżym, sadzonym jajkiem...
Odsłon: 20
Lekki, kremowo-śmietankowy, złamany nutą kokosowo-pomarańczową z gorzką czeko...
Odsłon: 38
Idealne na letnie zdrowe śniadanie . Proste i szybkie do przygotowania , może...
Odsłon: 59
Składniki
Pieczarki i obraną cebulę pokroić w plastry, wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego lub innego, w którym będziemy zapiekać kiełbaski. Kiełbasę podgotowujemy w żurku z dodatkiem majeranku około 20 minut.
Kiełbaski nacinamy (kilka nacięć po jednej i drugiej stronie) i układamy na pieczarkach i cebuli. zalewamy całość żurkiem domowym wymieszanym łyżką śmietany i majerankiem (ja użyłam już gotowego żurku), w którym podgotowane były kiełbaski.
Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Gulasz angielski
Wędliny
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Wędliny
Schab w marynacie na kanapki
Wędliny
Kiełbasa wieprzowa z zielonym pieprzem.
Gulasz angielski
Gulasz angielski znany jest w Polsce przede wszystkim jako konserwa idealna n...
Odsłon: 21127
Śląska biała kiełbasa (bardzo stary przepis).
Jest bardzo smaczną, drobno rozdrobnioną, szybką do wykonania białą kiełbasą...
Odsłon: 1612