Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała wielkanocna kiełbasa w innej wersji.
Pieczarki i obraną cebulę pokroić w plastry, wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego lub innego, w którym będziemy zapiekać kiełbaski. Kiełbasę podgotowujemy w żurku z dodatkiem majeranku około 20 minut.
Kiełbaski nacinamy (kilka nacięć po jednej i drugiej stronie) i układamy na pieczarkach i cebuli. zalewamy całość żurkiem domowym wymieszanym łyżką śmietany i majerankiem (ja użyłam już gotowego żurku), w którym podgotowane były kiełbaski.
Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 243
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 107
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 201
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 253
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 243
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 107
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 201
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 253
Składniki
Pieczarki i obraną cebulę pokroić w plastry, wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego lub innego, w którym będziemy zapiekać kiełbaski. Kiełbasę podgotowujemy w żurku z dodatkiem majeranku około 20 minut.
Kiełbaski nacinamy (kilka nacięć po jednej i drugiej stronie) i układamy na pieczarkach i cebuli. zalewamy całość żurkiem domowym wymieszanym łyżką śmietany i majerankiem (ja użyłam już gotowego żurku), w którym podgotowane były kiełbaski.
Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2410
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2315