Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak własne wędliny. Jeżeli ktoś nie je mięsa, to przynajmniej niech powdycha tego cudownego aromatu :D
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4436
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1420
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2349
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4436
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1420
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 382
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem. Powstałą masą wysmarowałem mięso i wstawiłem do lodówki. Dobrze jeśli mięso w zaprawie poleży kilka godzin, fajnie jest również je od czasu do czasu przewrócić na drugą stronę. Ja swoje mięso trzymałem 48 godzin, nie z potrzeby ale z braku czasu :)
Gotowe mięso przełożyłem do naczynia żaroodpornego i piekłem pod przykryciem przez około 2h20min w temperaturze 160 stopni.
Mięso wyszło bardzo aromatyczne, delikatne, kruche. Wytopiło się również sporo sosu, który zebrałem do słoiczka i dodawałem do przyrządzania innych potraw mięsnych czy sosów.
Przemycamy zdrowie: Do marynaty dodałem kurkumę, siemię lniane i ostropest.