Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-12-2023
Niestety, nie ucieszę tych, którzy by się spodziewali ładnego czerwonego mięsa z solanki bez saletry. Jest to tylko zdrowsza wersja solanki, ale mięso pozostanie szarawe, co jednak nie ujmuje szynce smaku. Na zdjęciu widać, że przy powierzchni mięso jest trochę bardziej czerwone.
Blacha do pieczenia
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1205
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4858
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1205
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4858
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1519
Składniki
Mięso wyjmujemy z solanki, osuszamy dobrze i przyprawiamy całą powierzchnię wszystkimi przyprawami
Mięso wkładamy z liśćmi laurowymi oraz z pieprzem wybranym z solanki do rękawa do pieczenia, rwiemy bazylię na oddzielne listki i zawiązujemy worek. Robimy dziurki na wierzchniej części.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza na opcji góra-dol. Po upieczeniu można dalej trzymać w piekarniku aż ustanie wychładzanie piekarnika. Można tak upieczoną łopatkę kroić w plastry do kanapek lub w grubsze plastry do drugiego dania z wybranym sosem.