Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, pieczona mielonka na kanapki. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Zdecydowanie smaczniejsza i zdrowsza od sklepowych odpowiedników. Kluczem do sukcesu jest wybór dobrej jakości mięsa. Przepis pochodzi ze starego notatnika babci Irenki.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 10
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 97
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Przepis zaciągnęłam z thermomix -a...
Odsłon: 10
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 75
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 97
Składniki
Zmielone mięso z łopatki wieprzowej przełóż do miski. Wbij dwa całe jajka. Wsyp kaszę mannę. Dodaj zioła i przyprawy. Masę na pieczeń wyrabiaj dłońmi.
Małą keksówkę wysmaruj masłem i oprósz kaszą manną. Do środka przełóż masę. Powierzchnię wyrównaj. Pieczeń uklep zwilżoną dłonią.
Mielonkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piecz przez około 70-80 minut (do zrumienienia).
Po upieczeniu pieczeń wystudź. Wystudzoną przechowuj w lodówce nawet do dwóch tygodni.