Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, pieczona mielonka na kanapki. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Zdecydowanie smaczniejsza i zdrowsza od sklepowych odpowiedników. Kluczem do sukcesu jest wybór dobrej jakości mięsa. Przepis pochodzi ze starego notatnika babci Irenki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2134
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5583
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5590
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2134
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5583
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5590
Składniki
Zmielone mięso z łopatki wieprzowej przełóż do miski. Wbij dwa całe jajka. Wsyp kaszę mannę. Dodaj zioła i przyprawy. Masę na pieczeń wyrabiaj dłońmi.
Małą keksówkę wysmaruj masłem i oprósz kaszą manną. Do środka przełóż masę. Powierzchnię wyrównaj. Pieczeń uklep zwilżoną dłonią.
Mielonkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piecz przez około 70-80 minut (do zrumienienia).
Po upieczeniu pieczeń wystudź. Wystudzoną przechowuj w lodówce nawet do dwóch tygodni.