Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta świąteczna szynka.
rękaw do pieczenia
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8596
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7116
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4864
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327698
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8596
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7116
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4864
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327698
Składniki
Szynkę można zamarynować na mokro. Wkłada się ją do garnka, zalewa wodą, sprawdza ile litrów całości wyszło i dodaje się łyżkę soli z górką na każdy litr zawartości. Jeszcze ziele i liść laurowy. Szynka najlepiej aby poleżała w zalewie 2 dni w lodówce, po jednym dniu nie będzie cała słona. Potem szynkę się nacina, obsypuje jeszcze ulubionymi przyprawami- oczywiście musi być pieprz. Dobrej szynce tyle przypraw wystarczy. Całość piekłam na plastrach cebuli w rękawie do pieczenia, 1,45 minut 1 185C.
Smacznego :)