Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta świąteczna szynka.
rękaw do pieczenia
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 744
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 297
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 48
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 744
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 297
Jedno z prostszych, a zarazem pysznych dań, którymi nie pogardzą wytrawni mię...
Odsłon: 48
Składniki
Szynkę można zamarynować na mokro. Wkłada się ją do garnka, zalewa wodą, sprawdza ile litrów całości wyszło i dodaje się łyżkę soli z górką na każdy litr zawartości. Jeszcze ziele i liść laurowy. Szynka najlepiej aby poleżała w zalewie 2 dni w lodówce, po jednym dniu nie będzie cała słona. Potem szynkę się nacina, obsypuje jeszcze ulubionymi przyprawami- oczywiście musi być pieprz. Dobrej szynce tyle przypraw wystarczy. Całość piekłam na plastrach cebuli w rękawie do pieczenia, 1,45 minut 1 185C.
Smacznego :)