Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta świąteczna szynka.
rękaw do pieczenia
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 82
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 41
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 62
Składniki
Szynkę można zamarynować na mokro. Wkłada się ją do garnka, zalewa wodą, sprawdza ile litrów całości wyszło i dodaje się łyżkę soli z górką na każdy litr zawartości. Jeszcze ziele i liść laurowy. Szynka najlepiej aby poleżała w zalewie 2 dni w lodówce, po jednym dniu nie będzie cała słona. Potem szynkę się nacina, obsypuje jeszcze ulubionymi przyprawami- oczywiście musi być pieprz. Dobrej szynce tyle przypraw wystarczy. Całość piekłam na plastrach cebuli w rękawie do pieczenia, 1,45 minut 1 185C.
Smacznego :)