Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta świąteczna szynka.
rękaw do pieczenia
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4170
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4170
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 947
Składniki
Szynkę można zamarynować na mokro. Wkłada się ją do garnka, zalewa wodą, sprawdza ile litrów całości wyszło i dodaje się łyżkę soli z górką na każdy litr zawartości. Jeszcze ziele i liść laurowy. Szynka najlepiej aby poleżała w zalewie 2 dni w lodówce, po jednym dniu nie będzie cała słona. Potem szynkę się nacina, obsypuje jeszcze ulubionymi przyprawami- oczywiście musi być pieprz. Dobrej szynce tyle przypraw wystarczy. Całość piekłam na plastrach cebuli w rękawie do pieczenia, 1,45 minut 1 185C.
Smacznego :)