Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta świąteczna szynka.
rękaw do pieczenia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1603
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232015
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1603
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232015
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5089
Składniki
Szynkę można zamarynować na mokro. Wkłada się ją do garnka, zalewa wodą, sprawdza ile litrów całości wyszło i dodaje się łyżkę soli z górką na każdy litr zawartości. Jeszcze ziele i liść laurowy. Szynka najlepiej aby poleżała w zalewie 2 dni w lodówce, po jednym dniu nie będzie cała słona. Potem szynkę się nacina, obsypuje jeszcze ulubionymi przyprawami- oczywiście musi być pieprz. Dobrej szynce tyle przypraw wystarczy. Całość piekłam na plastrach cebuli w rękawie do pieczenia, 1,45 minut 1 185C.
Smacznego :)