Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony boczek rolowany - Domowa wędlina na kanapki
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 215
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2660
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 215
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 181
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2660
Składniki
Boczek oczyścić z ewentualnych chrząstek, skórę można odciąć lub zostawić. U mnie boczek ze skórą , lekko go rozbić od strony bez skóry. Natrzeć z dwóch stron przyprawami. W dwóch rzędach ułożyć suszone pomidory i ciasno zwinąć. Tak Aby skóra była na zewnątrz. Włożyć do siatki wędliniarskiej lub związać sznurkiem i ostawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie krótko obsmażyć boczek z każdej strony na suchej patelni. Około 2 minuty z każdej strony. Mięso przełóż do rękawa do pieczenia. Boczek pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 70 minut bez termoobiegu, po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!