Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony boczek rolowany - Domowa wędlina na kanapki
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 290
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 290
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Boczek oczyścić z ewentualnych chrząstek, skórę można odciąć lub zostawić. U mnie boczek ze skórą , lekko go rozbić od strony bez skóry. Natrzeć z dwóch stron przyprawami. W dwóch rzędach ułożyć suszone pomidory i ciasno zwinąć. Tak Aby skóra była na zewnątrz. Włożyć do siatki wędliniarskiej lub związać sznurkiem i ostawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie krótko obsmażyć boczek z każdej strony na suchej patelni. Około 2 minuty z każdej strony. Mięso przełóż do rękawa do pieczenia. Boczek pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 70 minut bez termoobiegu, po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!