Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony boczek rolowany - Domowa wędlina na kanapki
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4348
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29468
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 192
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18939
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4348
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29468
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 192
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18939
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 819
Składniki
Boczek oczyścić z ewentualnych chrząstek, skórę można odciąć lub zostawić. U mnie boczek ze skórą , lekko go rozbić od strony bez skóry. Natrzeć z dwóch stron przyprawami. W dwóch rzędach ułożyć suszone pomidory i ciasno zwinąć. Tak Aby skóra była na zewnątrz. Włożyć do siatki wędliniarskiej lub związać sznurkiem i ostawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie krótko obsmażyć boczek z każdej strony na suchej patelni. Około 2 minuty z każdej strony. Mięso przełóż do rękawa do pieczenia. Boczek pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 70 minut bez termoobiegu, po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!