Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony schab ze śliwką
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1412
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13532
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5706
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12518
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1412
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13532
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5706
Składniki
Kulki jałowca rozgnieść w moździerzu lub za pomocą noża. Wmieszać z pozostałymi przyprawami przygotowując marynatę. Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy schab z każdej strony. Za pomocą długiego wąskiego noża robimy nacięcie na wylot schabu. Do środka wciskamy śliwki. ( Jeśli zostanie nam odrobinę mieszanki przypraw śliwki możemy również obtoczyć w przyprawach.) Mięso odstawić na minimum 12 godzina do lodówki. Po tym czasie obsmażyć krótko z każdej strony przed ok. 2 minuty. Odsmażony schab wkładamy w rękaw do pieczenia, zamykamy, a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 i pieczemy w ten sposób przez 45 minut. Rozcinam rękaw do pieczenia i dodatkowo piekę jeszcze 15 minut, aby schab ładnie się zarumienił. Schab można podawać na ciepło oraz na zimno. Smacznego!