Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony schab ze śliwką
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5511
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19559
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5511
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29861
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19559
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1109
Składniki
Kulki jałowca rozgnieść w moździerzu lub za pomocą noża. Wmieszać z pozostałymi przyprawami przygotowując marynatę. Przygotowaną mieszanką przypraw nacieramy schab z każdej strony. Za pomocą długiego wąskiego noża robimy nacięcie na wylot schabu. Do środka wciskamy śliwki. ( Jeśli zostanie nam odrobinę mieszanki przypraw śliwki możemy również obtoczyć w przyprawach.) Mięso odstawić na minimum 12 godzina do lodówki. Po tym czasie obsmażyć krótko z każdej strony przed ok. 2 minuty. Odsmażony schab wkładamy w rękaw do pieczenia, zamykamy, a następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 i pieczemy w ten sposób przez 45 minut. Rozcinam rękaw do pieczenia i dodatkowo piekę jeszcze 15 minut, aby schab ładnie się zarumienił. Schab można podawać na ciepło oraz na zimno. Smacznego!