Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad, lub jako wędlina do kanapek. Pierś jest bardzo soczysta i aromatyczna.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 80
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
W misce wymieszaj wszystkie przyprawy, dodaj olej, miód, musztardę i sok z cytryny.
Opłukaną i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś natrzyj przygotowaną marynatą. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Pierś pieczemy w rękawie do pieczenia około godziny w temperaturze 180 st. lub we frytkownicy beztłuszczowej około 45 minut w temperaturze 180 st.
Pierś pieczona w piekarniku lub frytkownicy jest tak samo soczysta i mięciutka. Idealna na ciepło do obiadu lub jako wędlina na kanapki. Polecam.