Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pikantna rolada schabowa"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 711
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 711
Składniki
Schab rozetnij wzdłuż na pół, nie docinając do końca. Rozłóż i lekko ubij, posyp solą i pieprzem. Paprykę i papryczki chili przekrój i oczyść. Jedną papryczkę chili i paprykę gotuj chwilę w posolonym wrzątku, wyjmij i ostudź.
Rozłóż na płacie mięsa, zwiń w roladę i mocno zwiąż sznurkiem. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju i ze wszystkich stron obsmaż mięso. Potem przełóż roladę do brytfanny. Dodaj część tymianku i rozmarynu i piecz w 220° C przez ok. 90 minut do miękkości.
Podczas pieczenia podlewaj roladę wytwarzającym się sosem. Mięso wyjmij. Sos, który pozostał, zlej do rondelka. Oprósz mąką i podsmaż. Następnie dodaj ok. 200 ml wody i zagotuj. Dodaj drugą papryczkę chili i masło. Gotuj przez 10 minut. Włóż mięso i wszystko podgrzej.Źródło: Na żywo