Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piwna kiełbasa z pieczarkami na ostro"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pieczarki oczyszczam, opłukuję, osuszam i kroję w półplasterki. Cebule obieram, siekam. Czosnek obieram i kroję w plasterki, kiełbasę – w półtalarki.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i obsmażam na nim kiełbasę z cebulą, po chwili dodaję pieczarki i czosnek. Doprawiam solą, pieprzem, chili oraz oregano i dalej smażę, aż wszystko się zrumieni. Dodaję piwo, mieszam i duszę potrawkę do odparowania płynu.
Podaję z ziemniakami (najlepiej młodymi) posypanymi zieleniną, z kaszą albo ze świeżym pieczywem.
Martyna Kuźma z Węgrowa
25 min • Porcja 260 kcal • Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie