Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy godziny.
grillo wędzarnia/ wędzarnia
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Udka zostawia się na 24 godziny w zalewie w lodówce.
Udka wykłada się do grillo wędzarni i wędzi w 65 C, przez trzy godziny. Uzyłam drewna porzeczkowego i wiśniowego. Po tym czasie udka po nakrojeniu nie powinny być różowe wewnątrz. Jeśli jeszcze nie są gotowe można podnieść temperaturę do 110 C i je podpiec przez pół godziny aby nie były surowe.
Smacznego :)