Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na tartaletki z pasztetem"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
:" style="vertical-align: middle;">
Wątróbki oczyść z żyłek i tłuszczu, opłucz. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na połowie masła. Zwiększ ogień, dodaj wątróbki oraz pozostałe masło. Smaż 7-10 minut. Wystudź.
Wątróbki przełóż do miski, dodaj serek lub twarożek, ser pleśniowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem na gładki mus.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Schłodzony farsz przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj do babeczek. Na wierzchu ułóż karmelizowaną cebulę.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut
Sztuka: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie