Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na tartaletki z pasztetem"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 549
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 273
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 549
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 273
Składniki
:" style="vertical-align: middle;">
Wątróbki oczyść z żyłek i tłuszczu, opłucz. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na połowie masła. Zwiększ ogień, dodaj wątróbki oraz pozostałe masło. Smaż 7-10 minut. Wystudź.
Wątróbki przełóż do miski, dodaj serek lub twarożek, ser pleśniowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem na gładki mus.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Schłodzony farsz przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj do babeczek. Na wierzchu ułóż karmelizowaną cebulę.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut
Sztuka: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie