Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszna kaszanka z jabłkami i cebulką"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Usmaż kaszanki. Powinny się rozpaść. Zdejmij z nich cienką skórkę (flak).
Cebulę obierz z łupin i grubo posiekaj. Posyp delikatnie solą, żeby zmiękła. Obrane i umyte jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni zeszklij cebulkę, a następnie dodaj jabłka. Smaż tak długo, aż zrobi się z nich kleista papka. Dosyp majeranek, sól i pieprz.
Następnie dodaj kaszankę i całość wymieszaj. Podawaj ze świeżym chlebem razowym i kiszonym ogórkiem.
<strong>Przepis nadesłała: Karolina Przykorska</strong>Źródło: Kurier TV