Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym stole. Można podać je na ciepło ,zimno czy nawet w galaretce i zawsze będzie smakować wspaniale. Dziś polecam pyszna Roladę ze schabu z żurawiną.
Naczynie żaroodporne,deska do krojenia, nóż, tłoczek do mięsa
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 23
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7983
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 93
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 23
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7983
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 93
Składniki
Schab rozciąć na pół ale nie do końca ,a następnie każda rozciera część nacinamy ponownie . By powstał cienki kawałek mięsa. Schab jeszcze delikatnie rozbić.
Mięsko po całości posypać solą, pieprzem,papryka i czosnkiem. Nałożyć żurawinę i zawinąć.
Taka roladki obkładamy plastrami boczku i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach termoobieg godzinę i 15 minut.
Rolada jest przepyszna zarówno na ciepło jak i na zimno