Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym stole. Można podać je na ciepło ,zimno czy nawet w galaretce i zawsze będzie smakować wspaniale. Dziś polecam pyszna Roladę ze schabu z żurawiną.
Naczynie żaroodporne,deska do krojenia, nóż, tłoczek do mięsa
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15559
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4667
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 350
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2842
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15559
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4667
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 350
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2842
Składniki
Schab rozciąć na pół ale nie do końca ,a następnie każda rozciera część nacinamy ponownie . By powstał cienki kawałek mięsa. Schab jeszcze delikatnie rozbić.
Mięsko po całości posypać solą, pieprzem,papryka i czosnkiem. Nałożyć żurawinę i zawinąć.
Taka roladki obkładamy plastrami boczku i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach termoobieg godzinę i 15 minut.
Rolada jest przepyszna zarówno na ciepło jak i na zimno