Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym stole. Można podać je na ciepło ,zimno czy nawet w galaretce i zawsze będzie smakować wspaniale. Dziś polecam pyszna Roladę ze schabu z żurawiną.
Naczynie żaroodporne,deska do krojenia, nóż, tłoczek do mięsa
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 100
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9875
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 100
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9875
Składniki
Schab rozciąć na pół ale nie do końca ,a następnie każda rozciera część nacinamy ponownie . By powstał cienki kawałek mięsa. Schab jeszcze delikatnie rozbić.
Mięsko po całości posypać solą, pieprzem,papryka i czosnkiem. Nałożyć żurawinę i zawinąć.
Taka roladki obkładamy plastrami boczku i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach termoobieg godzinę i 15 minut.
Rolada jest przepyszna zarówno na ciepło jak i na zimno