Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym stole. Można podać je na ciepło ,zimno czy nawet w galaretce i zawsze będzie smakować wspaniale. Dziś polecam pyszna Roladę ze schabu z żurawiną.
Naczynie żaroodporne,deska do krojenia, nóż, tłoczek do mięsa
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2122
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 62
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 92
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 157
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 165
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2122
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 62
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 92
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 157
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 165
Składniki
Schab rozciąć na pół ale nie do końca ,a następnie każda rozciera część nacinamy ponownie . By powstał cienki kawałek mięsa. Schab jeszcze delikatnie rozbić.
Mięsko po całości posypać solą, pieprzem,papryka i czosnkiem. Nałożyć żurawinę i zawinąć.
Taka roladki obkładamy plastrami boczku i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 stopniach termoobieg godzinę i 15 minut.
Rolada jest przepyszna zarówno na ciepło jak i na zimno