Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w innym wydaniu,bardzo smaczny.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10390
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12828
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10390
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12828
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4579
Składniki
Schab pobić na cieńkie plastry,najlepiej robić to na folii. Posypać wegetą,pieprzem,polać ketchupem. Na wierzch dać paprykę,ogórek,plastry karczku lub szynki oraz ser żółty. Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką.Obtoczyć w mące.
Roladki dajemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. Przekładamy do rondla,a na tym tłuszczu podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka oraz pokrojone jabłko. Podsypujemy 1/2 łyżki mąki i chwilkę smażymy. Roladki zalewamy wodą tak by je tylko przykryła,dodać wegety,pieprzu i soli do smaku. Gotujemy około 40min.po tym czasie wrzucić podsmażoną cebulkę z jabłkiem i podgotować jeszcze 5 min.
Smacznego