Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5466
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9289
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 161
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 754
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5466
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9289
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 161
Składniki
Schab myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na 1,5 cm plastry. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzmy i odstawiamy na chwilę. W miseczce roztrzepujemy dwa żółtka, a następnie dodajemy masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie mieszamy. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony masą orzechowo-chrzanową i zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczką i panierujemy w jajku, a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.