Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego!
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 182
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 981
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 182
Składniki
Schab myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na 1,5 cm plastry. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzmy i odstawiamy na chwilę. W miseczce roztrzepujemy dwa żółtka, a następnie dodajemy masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie mieszamy. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony masą orzechowo-chrzanową i zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczką i panierujemy w jajku, a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.