Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 39
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2228
Polecam.
Odsłon: 430
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 639
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1980
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 39
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2228
Polecam.
Odsłon: 430
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 639
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1980
Składniki
Schab myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na 1,5 cm plastry. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzmy i odstawiamy na chwilę. W miseczce roztrzepujemy dwa żółtka, a następnie dodajemy masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie mieszamy. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony masą orzechowo-chrzanową i zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczką i panierujemy w jajku, a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.