Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla tradycyjnego schabowego!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12110
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8906
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155553
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1216
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12110
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8906
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155553
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1216
Składniki
Schab myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i kroimy na 1,5 cm plastry. Każdy z nich rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzmy i odstawiamy na chwilę. W miseczce roztrzepujemy dwa żółtka, a następnie dodajemy masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie mieszamy. Każdy kotlet smarujemy z jednej strony masą orzechowo-chrzanową i zwijamy w roladki. Spinamy wykałaczką i panierujemy w jajku, a następnie bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.