Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17202
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6656
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17202
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6656
 
         
         
                Składniki
1. kotlety umyć, rozbic dość cienko, posypać solą i pieprzem, odstawic na 30 min, 2. boczek, cebulę, ogorki pokroic w drobną kostkę, dodac musztardę, doprawić solą i ew pieprzem, 3. na kotlety nakładać farsz, rozsmarować, założyć boczne części a nastepnie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, 4. rozgrzać smalec, mięso obsmażyć na rumiano, przełozyć do garnka, dodać czosnek i 1 łyzkę sosu sojowego, zalać gorącą wodą, dusić na małym ogniu ok 30 min, wyjąć mięso, wywar zaprawic mąką, przetrzeć przez sito, włozyc roladki, sos doprawic do smaku, zagotować, smacznego