Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6567
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 112
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6567
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 112
Składniki
1. kotlety umyć, rozbic dość cienko, posypać solą i pieprzem, odstawic na 30 min, 2. boczek, cebulę, ogorki pokroic w drobną kostkę, dodac musztardę, doprawić solą i ew pieprzem, 3. na kotlety nakładać farsz, rozsmarować, założyć boczne części a nastepnie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, 4. rozgrzać smalec, mięso obsmażyć na rumiano, przełozyć do garnka, dodać czosnek i 1 łyzkę sosu sojowego, zalać gorącą wodą, dusić na małym ogniu ok 30 min, wyjąć mięso, wywar zaprawic mąką, przetrzeć przez sito, włozyc roladki, sos doprawic do smaku, zagotować, smacznego