Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabik wędzony w domowych warunkach - ze swoistym aromatem i smakiem - idealnie skomponował się z pozostałymi składnikami tej sałatki...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30562
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29288
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7016
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30562
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29288
Składniki
Makaron z zupki chińskiej pokruszyć,zmieszać z przyprawami i zalać niewielką ilością wrzątku, dobrze wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, Schab pokroić w kostkę.
Kukurydzę i paprykę odsączyć z zalewy. Paprykę, cebulę, kapary również pokroić w kostkę.
Powyższe składniki wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Majonez połączyć z niewielką ilością śmietany, przyprawami i polać sałatkę. (Można podawać w dwóch wersjach – sałatka zmieszana z sosem w dużej misce, lub wymieszane składniki „tylko” udekorować sosem – i przygotować porcję dla każdej osoby w mniejszych miseczkach;-) )
(p.s.na podstawie sałatki z wędzonym kurczakiem smakerki alicji, nieco przeze mnie zmodyfikowany)