Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto z galaretką, kremem karpatkowym i polewą.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2611
Składniki
Przepis na ciasto ciemne: Wszystkie składniki ubić.
Przepis na ciasto jasne: Margarynę roztopić z cukrem, dodać mąkę i wymieszać na kruszonkę. Wystudzić i lekko wymieszać z ciastem ciemnym.
Przepis na biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Upiec. Wykroić w nim dziurki kieliszkiem. Do dziurek wlać kolorowe krzepnące galaretki.
Przepis na masę karpatkową: 1 szklankę mleka ugotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę rozrobić w drugiej szklance mleka i wlać do gotującego się mleka z cukrem. Gdy masa wystygnie dodać margarynę
Przkładanie ciasta: ciasto ciemne - masa karpatkowa - biszkopt z galaretkami - masa karpatkowa - ciasto ciemne - na koniec polewa