Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Ze świeżych grzybów gotować ,z mrożonych piec w temp 180 stopni C przez 15-20 min.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 170
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1891
Składniki
Grzyby obgotować ,pokroić. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Boczek drobno pokroić. Cebule obrać ,posiekać i podsmażyć na oleju. Wymieszać grzyby ,cebulę ,jajka ,boczek ,kminek ,sól i pieprz. Wbić 2 surowe jajka i wymieszać. Uformować kulę ,owinąć ją gazą ,gotować w osolonej wodzie 15 min. Włożyć salceson między dwie deseczki ,obciążyć i ostudzić.
Kiedy używamy mrożonych grzybów najlepiej upiec salceson w piekarniku ,pamiętając żeby uformowaną kulę owinąć w folię aluminiową ,można też zapiec w naczyniu żaroodpornym.