Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Ze świeżych grzybów gotować ,z mrożonych piec w temp 180 stopni C przez 15-20 min.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 131
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 71
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 28
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7816
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 131
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 71
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 28
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7816
Składniki
Grzyby obgotować ,pokroić. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Boczek drobno pokroić. Cebule obrać ,posiekać i podsmażyć na oleju. Wymieszać grzyby ,cebulę ,jajka ,boczek ,kminek ,sól i pieprz. Wbić 2 surowe jajka i wymieszać. Uformować kulę ,owinąć ją gazą ,gotować w osolonej wodzie 15 min. Włożyć salceson między dwie deseczki ,obciążyć i ostudzić.
Kiedy używamy mrożonych grzybów najlepiej upiec salceson w piekarniku ,pamiętając żeby uformowaną kulę owinąć w folię aluminiową ,można też zapiec w naczyniu żaroodpornym.