Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salceson jest bardzo smaczny, robię go już od dłuższego czasu. Dla mnie lepszy jak każda szynka.
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku czekolado...
Odsłon: 3039
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 106
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 124
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 250
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, k...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Bardzo smaczne rurki z ciasta francuskiego, nadziane kremem o smaku czekolado...
Odsłon: 3039
Przepis na proste, ale pyszne i bardzo aromatyczne połączenie makaronu taglia...
Odsłon: 106
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 124
Proponuje sernik z ciasteczkami OREO, przepis prosty , nieskomplikowany a ser...
Odsłon: 250
Składniki
Przyprawy na 1kg. farszu: Sól w trakcie wyrabiania 3 g Pieprz naturalny 4 g Czosnek świeży 5 g Kminek 2 g (część mielona, część gnieciona w moździerzu)
Peklowanie szybkie w 12% roztworze solanki przez 2,5 dnia w temperaturze 8°C.
Po peklowaniu, mięso zostało opłukane i ugotowane. Ozorki oczyszczone ze skórek, nóżki, golonki i głowa obrane z mięska, serce oczyszczone z żył. Tłuste części golonki, ozorków, nóżek i skórki mielone na sitku 5 mm, reszta pokrojona w kostkę o różnej wielkości.
Wszystko doprawione przyprawami, wymieszane wraz z 1,5 l rosołku, nadziane w kątnice wieprzowe. Parzone w temperaturze 80 -82°C przez 90 - 120 min.
Schłodzone w zimnej wodzie, a następnie prasowane pod ciężarem przez 24 godziny w chłodnym miejscu.