Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja smakołyku.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7981
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 92
Składniki
Mięsa z warzywami gotuje się 1,5 h od razu się soli. Dopiero wtedy dobrze wyjdzie kolagen z łapek a elementy z indyka będą mięciutkie.
Łapki się obiera a serca i żołądki kroi się w grubą kostkę. Do mięs dolewa się wywar można też dodać łyżeczkę - dwie żelatyny aby salcesonik ładnie się kroił. Jeszcze przeciśnięty ząbek czosnku, gałka i majeranek i pieprz Całość zostawia się na 15 minut aby żelatyna namiękła. Potem całość doprowadza się prawie do zagotowania i wyłącza ogień. Czas rozmieszać do końca żelatynę i jeszcze raz sprawdzić smak. Zawartość wylewa się do foremki i zostawia na noc do stężenia.
:DDD
Smacznego :)