Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja smakołyku.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8382
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2918
Polecam.
Odsłon: 1628
Polecam.
Odsłon: 475
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8382
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2918
Polecam.
Odsłon: 1628
Polecam.
Odsłon: 475
Składniki
Mięsa z warzywami gotuje się 1,5 h od razu się soli. Dopiero wtedy dobrze wyjdzie kolagen z łapek a elementy z indyka będą mięciutkie.
Łapki się obiera a serca i żołądki kroi się w grubą kostkę. Do mięs dolewa się wywar można też dodać łyżeczkę - dwie żelatyny aby salcesonik ładnie się kroił. Jeszcze przeciśnięty ząbek czosnku, gałka i majeranek i pieprz Całość zostawia się na 15 minut aby żelatyna namiękła. Potem całość doprowadza się prawie do zagotowania i wyłącza ogień. Czas rozmieszać do końca żelatynę i jeszcze raz sprawdzić smak. Zawartość wylewa się do foremki i zostawia na noc do stężenia.
:DDD
Smacznego :)