Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja smakołyku.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1553
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1553
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11189
Składniki
Mięsa z warzywami gotuje się 1,5 h od razu się soli. Dopiero wtedy dobrze wyjdzie kolagen z łapek a elementy z indyka będą mięciutkie.
Łapki się obiera a serca i żołądki kroi się w grubą kostkę. Do mięs dolewa się wywar można też dodać łyżeczkę - dwie żelatyny aby salcesonik ładnie się kroił. Jeszcze przeciśnięty ząbek czosnku, gałka i majeranek i pieprz Całość zostawia się na 15 minut aby żelatyna namiękła. Potem całość doprowadza się prawie do zagotowania i wyłącza ogień. Czas rozmieszać do końca żelatynę i jeszcze raz sprawdzić smak. Zawartość wylewa się do foremki i zostawia na noc do stężenia.
:DDD
Smacznego :)