Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczna wersja smakołyku.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 405
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 182
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16625
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 396
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 405
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 182
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16625
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 396
Składniki
Mięsa z warzywami gotuje się 1,5 h od razu się soli. Dopiero wtedy dobrze wyjdzie kolagen z łapek a elementy z indyka będą mięciutkie.
Łapki się obiera a serca i żołądki kroi się w grubą kostkę. Do mięs dolewa się wywar można też dodać łyżeczkę - dwie żelatyny aby salcesonik ładnie się kroił. Jeszcze przeciśnięty ząbek czosnku, gałka i majeranek i pieprz Całość zostawia się na 15 minut aby żelatyna namiękła. Potem całość doprowadza się prawie do zagotowania i wyłącza ogień. Czas rozmieszać do końca żelatynę i jeszcze raz sprawdzić smak. Zawartość wylewa się do foremki i zostawia na noc do stężenia.
:DDD
Smacznego :)