Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabik dojrzewający suszony w przyprawach i ziołach to smakowita domowa wędlina, która uda się każdemu kto wypróbuje przepis. Wędlinka bardzo smaczna, którą zjemy ze smakiem. Polecam
ręcznik papierowy, nóż, pojemnik z przykrywką , siatka, szklanka,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231943
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Schab oczyścić z błonek , umyć i osuszyć. Mięso wkładamy do pojemnika z przykrywka , zasypujemy cukrem i dokładnie obtaczamy, zamykamy pojemnik i wstawiamy na 24 godziny do lodówki odlewając co jakiś czas wytwarzający się płyn. Po 24 godzinach schab myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym, zasypujemy i obtaczamy solą, pojemnik zamykamy i schładzamy 36 godzin w lodówce. Po tym czasie mięso wyjmujemy , myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy razem i nacieramy mięso. Ponownie wkładamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wyjmujemy i przekładamy do siatki wędliniarskiej lub innej albo zwykłej pończochy damskiej. Wieszamy w miejscu ciepłym lecz przewiewnym i suszymy około 7 dni. Po ususzeniu schab przechowujemy w lodówce. Smacznego.
Schabik gotowy do podania.
Zasypać cukrem i dokładnie obtoczyć.
Zasypać solą .
Natrzeć przyprawami.
Przełożenie do siatki.
Schabik gotowy do podania.