Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis, z serii: bez szaleństwa, eksperymentów... itp. Minimalna ilość składników, niewielki nakład pracy i mamy soczysty, aromatyczny schab. Polecam Wam gorąco.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Schab umyć, natrzeć solą, odstawić na godzinę. Następnie włożyć go do naczynia żaroodpornego, obłożyć plasterkami czosnku,posypać pieprzem, zalać mlekiem, ale tak aby wierzch schabu nie był przykryty płynem. Na początku wlałam około 600 ml mleka, w trakcie duszenia dolewałam jeszcze około 200 ml. Naczynie ze schabem wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę 180 stopni, dusić do miękkości. Przypominam ponownie: Jeżeli mleko nadmiernie paruje należy go uzupełniać. Uduszone mięso wyjąć z naczynia, sos przecedzić, zagęścić zawiesiną z mąki i niewielkiej ilości wody, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i sałatką z buraczków.
Smacznego.