Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis, z serii: bez szaleństwa, eksperymentów... itp. Minimalna ilość składników, niewielki nakład pracy i mamy soczysty, aromatyczny schab. Polecam Wam gorąco.
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2091
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70178
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24976
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 149
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 100
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2091
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70178
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24976
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 149
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 100
Składniki
Schab umyć, natrzeć solą, odstawić na godzinę. Następnie włożyć go do naczynia żaroodpornego, obłożyć plasterkami czosnku,posypać pieprzem, zalać mlekiem, ale tak aby wierzch schabu nie był przykryty płynem. Na początku wlałam około 600 ml mleka, w trakcie duszenia dolewałam jeszcze około 200 ml. Naczynie ze schabem wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę 180 stopni, dusić do miękkości. Przypominam ponownie: Jeżeli mleko nadmiernie paruje należy go uzupełniać. Uduszone mięso wyjąć z naczynia, sos przecedzić, zagęścić zawiesiną z mąki i niewielkiej ilości wody, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i sałatką z buraczków.
Smacznego.