Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na świąteczny lub niedzielony obiad, która jest smacznym połączeniem wieprzowiny z żurawiną ...polecam ;)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Oliwę połączyć ze wszystkimi przyprawami. Schab umyć i ponacinać wzdłuż. Nacięcia wysmarować przygotowaną mieszanką przypraw (trochę zostawić do "obsmarowania" mięsa) i powsadzać żurawinę (część zostawić do sosu).
Mięso związać i obtoczyć w pozostałych przyprawach, wsadzić do rękawa i piec w naczyniu żaroodpornym przez ok. 140 min. w temp. 150 stopni. Przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i dodać pozostałe żurawiny, następnie mięso wyciągnąć a sos zlać, dodać kremówkę i całość zmiksować.
Mięso podawać z sosem. Smacznego!