Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab przygotowany według przepisu oto link; https://smaker.pl/przepisy-wedliny/przepis-schab-gotowany-5-minut,1994057,smaker.html. Schab pyszny w smaku, mięsko kruche, mięciutkie i soczyste. Polecam
garnek, ręcznik papierowy, łyżka,
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 44
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 40
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 44
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 67
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19652
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 44
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 40
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 44
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 67
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19652
Składniki
Do garnka wlałam 2 litry wody. Następnie dodałam majonez i musztardę i dokładnie wymieszałam. Dodałam również przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majeranek, rozmaryn , ziele angielskie i liście laurowe. Całość doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Kawałek schabu umyłam , osuszyłam , a następnie włożyłam do zimnej zalewy. Zagotowałam wodę i zostawiłam tak na 5 minut. Zdjęłam z ognia. Po całkowitym wystudzeniu zagotowałam ponownie przez 5 minut i odstawiłam do wystudzenia. Ponownie zagotowałam przez 5 minut. Razem z zalewą odłożyłam do całkowitego ostudzenia. Po ostudzeniu mięso osuszyłam i włożyłam do lodówki . Po schłodzeniu gotowe do podania.
Schab po wystudzeniu.
Schab w zalewie.