Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab przygotowany według przepisu oto link; https://smaker.pl/przepisy-wedliny/przepis-schab-gotowany-5-minut,1994057,smaker.html. Schab pyszny w smaku, mięsko kruche, mięciutkie i soczyste. Polecam
garnek, ręcznik papierowy, łyżka,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1664
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1628
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1664
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1453
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1628
Składniki
Do garnka wlałam 2 litry wody. Następnie dodałam majonez i musztardę i dokładnie wymieszałam. Dodałam również przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majeranek, rozmaryn , ziele angielskie i liście laurowe. Całość doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Kawałek schabu umyłam , osuszyłam , a następnie włożyłam do zimnej zalewy. Zagotowałam wodę i zostawiłam tak na 5 minut. Zdjęłam z ognia. Po całkowitym wystudzeniu zagotowałam ponownie przez 5 minut i odstawiłam do wystudzenia. Ponownie zagotowałam przez 5 minut. Razem z zalewą odłożyłam do całkowitego ostudzenia. Po ostudzeniu mięso osuszyłam i włożyłam do lodówki . Po schłodzeniu gotowe do podania.
Schab po wystudzeniu.
Schab w zalewie.