Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny schab na obiad.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 515
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8678
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3005
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 956
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 515
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8678
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3005
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 956
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, zrobić otwory nożem, włożyć po ząbku czosnku, posypać solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na godzinę. Na głębszej patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso z każdej strony. Wrzucić posiekaną cebulę, listek laurowy, wlać mleko i bulion, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu do miękkości co jakiś czas obracając. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, lekko przestudzić i pokroić w grubsze plastry. Z powstałego sosu wyjąć listek laurowy, zblendować i zagęścić śmietanką. Mięso wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać posiekanym koperkiem.