Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i smaczny schab na obiad.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68435
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2037
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68435
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2037
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, zrobić otwory nożem, włożyć po ząbku czosnku, posypać solą i pieprzem do smaku i odłożyć do lodówki na godzinę. Na głębszej patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso z każdej strony. Wrzucić posiekaną cebulę, listek laurowy, wlać mleko i bulion, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu do miękkości co jakiś czas obracając. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć, lekko przestudzić i pokroić w grubsze plastry. Z powstałego sosu wyjąć listek laurowy, zblendować i zagęścić śmietanką. Mięso wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać posiekanym koperkiem.