Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab miodowo-orzechowy"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 166
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1139
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 166
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 74
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1139
Składniki
Schab umyj w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia zamarynowany schab natnij wzdłuż w dwóch miejscach, tak, by powstały kieszonki.
Suszone morele namocz w ciepłej wodzie. Gdy zmiękną, pokrój je w kostkę. Połowę z nich włóż ścisło w nacięcia mięsa.
Nasmaruj schab musztardą wymieszaną z żółtkiem.
Pozostałe morele połączone z posiekanymi orzechami i miodem ułóż na wierzchu mięsa.
Owiń schab folią, a następnie ułóż w brytfannie i wstaw na półtorej godziny do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Telemax