Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab nadziewany czosnkiem , doprawiony na ostro . W sam raz jeśli lubimy zjeść pikantnie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5616
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5616
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1100
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Czosnek obieram i kroję w słupki. W schabie robię dziury nożem i wkładam pokrojony czosnek. Z obu stron .Biorę po łyżeczce soli , papryki , czosnku i pieprzu grubo mielonego . Mieszam przyprawy i nacieram schab. Odkładam do lodówki na min. 2 godz. , a najlepiej na całą noc. Zamaczam grzyby.
Po tym czasie podsmażam schab w garnku z każdej strony. Zalewam grzybami z wodą w której się moczyły. W razie potrzeby dolewam wody. Doprawiam i duszę pod przykryciem ok. 1 godz. , aż schab zrobi się miękki. Schab kroję w plasterki , a sos lekko zagęszczam mąką.