Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab nadziewany czosnkiem , doprawiony na ostro . W sam raz jeśli lubimy zjeść pikantnie.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19643
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19643
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 207
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Czosnek obieram i kroję w słupki. W schabie robię dziury nożem i wkładam pokrojony czosnek. Z obu stron .Biorę po łyżeczce soli , papryki , czosnku i pieprzu grubo mielonego . Mieszam przyprawy i nacieram schab. Odkładam do lodówki na min. 2 godz. , a najlepiej na całą noc. Zamaczam grzyby.
Po tym czasie podsmażam schab w garnku z każdej strony. Zalewam grzybami z wodą w której się moczyły. W razie potrzeby dolewam wody. Doprawiam i duszę pod przykryciem ok. 1 godz. , aż schab zrobi się miękki. Schab kroję w plasterki , a sos lekko zagęszczam mąką.