Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab nadziewany cytryną z boczkiem i grzybami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Mięso umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem. Natkę i czosnek posiekaj, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i posmaruj nimi wierzch mięsa. Przykryj boczkiem.
Dużym nożem natnij mięso w środku. Wciśnij w otwór cząstki cytryny. Pieczeń włóż do naczynia żaroodpornego i piecz 30 minut w 180 st. C.
Pokrój ziemniaki w ćwiartki i przełóż do miseczki. Szałwię poszatkuj; dodaj resztę oliwy (2 łyżki), sól i wymieszaj z ziemniakami. Obłóż nimi pieczeń i piecz dalej około 50 minut. Pomidorki umyj, pieczarki obierz, pokrój i dodaj do pieczeni. Piecz kolejne 20 minut.
RADA: Przypraw schab gotowym pieprzem cytrynowym.Źródło: Olivia