Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub jako wędlina na kanapki. Można upiec go w piekarniku lub tak jak ja we frytkownicy beztłuszczowej.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1830
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4672
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1830
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4672
Składniki
Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Do miseczki wlej olej i dodaj wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,wymieszaj.
Przygotowaną mieszanką natrzyj schab z każdej strony, owiń folią i włóż do lodówki na całą noc.
Schab piekłam w temperaturze 180 st. we frytkownicy beztłuszczowej przez 40 minut.
Jeśli chcesz piec schab w piekarniku, włóż go do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180 st około 1 godziny . Polecam oba sposoby pieczenia każdy z nich jest dobry, schab jest soczysty i miękki.