Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab pieczony i sos"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Schab: mięso umyj, osusz. W środku, przez całą długość, wydrąż otwór. Napełnij śliwkami. Mięso dokładnie natrzyj czosnkiem granulowanym, słodką papryką, pieprzem ziołowym i vegetą.
Ułóż w formie żaroodpornej, podlej niewielką ilością wody. Piecz ok. półtorej godziny w 180°C, co jakiś czas podlewając mięso kilkoma łyżkami wody, a potem wytwarzającym się sosem.
Sos żurawinowy: żurawinę zmiksuj. Cebulę obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Podlej odrobiną wody. Dodaj żurawinę, wymieszaj, zagotuj. Przypraw. Schab polej sosem, podawaj z ziemniakami.
<strong>Czas przygotowania: 105 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 3,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie