Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab pieczony i sos"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1748
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 44
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3641
Składniki
Schab: mięso umyj, osusz. W środku, przez całą długość, wydrąż otwór. Napełnij śliwkami. Mięso dokładnie natrzyj czosnkiem granulowanym, słodką papryką, pieprzem ziołowym i vegetą.
Ułóż w formie żaroodpornej, podlej niewielką ilością wody. Piecz ok. półtorej godziny w 180°C, co jakiś czas podlewając mięso kilkoma łyżkami wody, a potem wytwarzającym się sosem.
Sos żurawinowy: żurawinę zmiksuj. Cebulę obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Podlej odrobiną wody. Dodaj żurawinę, wymieszaj, zagotuj. Przypraw. Schab polej sosem, podawaj z ziemniakami.
<strong>Czas przygotowania: 105 min. Ilość porcji: 12. Cena za porcję: 3,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie