Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na niedzielny obiad.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5823
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14496
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 313
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5823
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14496
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 313
Składniki
Wykonanie: Schab opłukać, osuszyć i posmarować musztardą. Do naczynia żaroodpornego wlać ½ litra ciepłej wody, włożyć pokrojoną cebulę z selerem, liściem laurowym i mięso. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę, podlewając powstałym sosem. Pod koniec pieczenia wlać ½ litra posolonej wody. Gdy mięso będzie upieczone, warzywa przetrzeć lub zmiksować i zaciągnąć mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie, sos doprawić do smaku pieprzem, ketchupem i zagotować.