Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny schab pieczony w rękawie , to soczyste mięso które idealnie nadaje się na kanapki jako wędlina lub dodatek do drugiego dania podany na ciepło z ulubionym sosem np. pieczarkowym.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1077
Polecam.
Odsłon: 1054
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1133
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1077
Polecam.
Odsłon: 1054
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1133
Składniki
Schab opłukaj , osusz ręcznikiem papierowym . Czosnek obierz przeciśnij przez praskę wymieszaj z solą. Schab natrzyj olejem a następnie czosnkiem z solą i musztardą.
Wszystkie przyprawy wymieszaj ze sobą w miseczce i posyp schab z każdej strony . Przełóż mięso do rękawa i włóż do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik nagrzej do 180 st . Schab piecz około 1,5 godziny . Smacznego .