Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie tanie i w zimowe wieczory rozpościera się zapach wiosny , więc niebo w gębie i radość zapachów !!
Schab po sztygarsku to absolutna klasyka i nie lada gratka dla wszystkich mił...
Odsłon: 9153
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 22
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 390
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 348
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1944
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 22
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 390
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 348
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1944
Składniki
schab należy najpierw zabejcować , w bejcy którą prygotować należy raczej samemu . potrzebujemy 300 mil wina czerwonego wytrawne , oraz przyprawy; takie jakie kto lubi ja używam przypraw suszonych takich jak ; pół łyzeczki - tymianku .łyżeczka majeranku- pół łyżeczki oregano i bazylji , roztarte 3 ziarna zieka angielskiego i kilka liści laurowych (2 do 3 )wszystko zalewamy winem wkładamy w ta zalew osolony schab i pozostawiamy na minimum 1 godzinę w lodówce. Po zabejcowaniu opiekamy schab ze wszystkich stron na złocisty kolor , po opieczeniu , do naczynia zaro odpornego wlewamy wina czerwonego wyt, umieszczamy siano ,które możemy zakupić w sklepie zoologicznym (ale żeby nie było pryskane muś być swieże , sianko nasiąknie winem , więc dolewamy go tyle aby sięgało do połowy wysokości schabu i dusimy pod przykryciem i no niewielkim ogniu i kontralujemy aby sianko się nie przypaliło . Podczas duszenia uzupełniać wyporowane wino . dusimy około 40 minut, Podać pokrojone w plastry ciepłe ( można pokrojone plastry ułozyć na sianie z naczynia doda więcwj uroku . SMACZNEGO
Przepisy Wędliny
Wędliny
Rolowany boczek parzony.
Wędliny
Pieczeń z jajkiem
Wędliny
Kiełbasa biała na soli
Wędliny
Pieczona szynka z tłuszczykiem
Rolowany boczek parzony.
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 390
Pieczeń z jajkiem
Pieczeń z jajkiem to niezwykle smaczne i efektowne danie, które może stać się...
Odsłon: 10440