Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie tanie i w zimowe wieczory rozpościera się zapach wiosny , więc niebo w gębie i radość zapachów !!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 929
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Składniki
schab należy najpierw zabejcować , w bejcy którą prygotować należy raczej samemu . potrzebujemy 300 mil wina czerwonego wytrawne , oraz przyprawy; takie jakie kto lubi ja używam przypraw suszonych takich jak ; pół łyzeczki - tymianku .łyżeczka majeranku- pół łyżeczki oregano i bazylji , roztarte 3 ziarna zieka angielskiego i kilka liści laurowych (2 do 3 )wszystko zalewamy winem wkładamy w ta zalew osolony schab i pozostawiamy na minimum 1 godzinę w lodówce. Po zabejcowaniu opiekamy schab ze wszystkich stron na złocisty kolor , po opieczeniu , do naczynia zaro odpornego wlewamy wina czerwonego wyt, umieszczamy siano ,które możemy zakupić w sklepie zoologicznym (ale żeby nie było pryskane muś być swieże , sianko nasiąknie winem , więc dolewamy go tyle aby sięgało do połowy wysokości schabu i dusimy pod przykryciem i no niewielkim ogniu i kontralujemy aby sianko się nie przypaliło . Podczas duszenia uzupełniać wyporowane wino . dusimy około 40 minut, Podać pokrojone w plastry ciepłe ( można pokrojone plastry ułozyć na sianie z naczynia doda więcwj uroku . SMACZNEGO