Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa i smaczna przystawka na przyjęcia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5398
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11847
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1357
Składniki
1. schab umyć, natrzeć olejem, czosnkiem, sosem sojowym, solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 24 godz, 2. schab obsmażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron, następnie upiec w piekarniku (ok 1 godz w 190 st), wystudzić, 3. marchew i seler ugotować, wystudzić, pokroić w cienkie paski, podobnie pokroić ogórki i jajka, wymieszać z majonezem i chrzanem, doprawić na ostro solą i pieprzem, 4. żelatyne namoczyć, rozpuścić w gorącym bulionie (nie gotować), 5. schab pokroić w cienkie plastry, położyć na jednym łyżkę sałatki, przykryć drugim, ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretką, odstawić do lodówki do zastygnięcia galarety, smacznego