Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa i smaczna przystawka na przyjęcia
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2435
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2247
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1396
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 2435
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2247
Dziś kalorie się nie liczą I na takiego paczka czy nawet dwa można sobie śmi...
Odsłon: 228
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 2233
Składniki
1. schab umyć, natrzeć olejem, czosnkiem, sosem sojowym, solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 24 godz, 2. schab obsmażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron, następnie upiec w piekarniku (ok 1 godz w 190 st), wystudzić, 3. marchew i seler ugotować, wystudzić, pokroić w cienkie paski, podobnie pokroić ogórki i jajka, wymieszać z majonezem i chrzanem, doprawić na ostro solą i pieprzem, 4. żelatyne namoczyć, rozpuścić w gorącym bulionie (nie gotować), 5. schab pokroić w cienkie plastry, położyć na jednym łyżkę sałatki, przykryć drugim, ułożyć na półmisku, zalać tężejącą galaretką, odstawić do lodówki do zastygnięcia galarety, smacznego