Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inny pomysł na schab :-)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 791
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 645
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13533
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2870
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 791
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 645
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13533
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2870
Składniki
Mięso pokroić w paski ok 1x1x3 cm, posolić, wymieszać i poddusić w rondlu na niewielkiej ilości margaryny. Następnie przełożyć do miseczki (ja najpierw odcedzam z nadmiaru tłuszcz na sitku) i przyprawić pieprzem, majerankiem, oregano oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie dobrze wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch rozłożyć pokrojoną w piórka cebulę i wlać ok. pół szklanki wody.
Ziemniaki obrać, pokroić w talarki o grubości ok. 0,5cm i poddusić w rondlu na niewielkiej ilości smalcu, aż nieco zmiękną. Następnie przełożyć je do miski (ja odcedzam, podobnie jak mięso, z nadmiaru tłuszczu na sitku), posypać przyprawą do ziemniaków i dokładnie wymieszać. Następnie rozłożyć równomiernie na mięsie i cebuli w naczyniu. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Jako ostatnią warstwę można posypać nieco startego sera gouda lub, jeśli ktoś lubi, parmezanu :-) Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)