Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab po staropolsku"
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 368
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 368
Składniki
Schab, włoszczyznę i przyprawy zalej wodą. Posól. Gotuj 35 min. Schab wyjmij, wystudź. Drożdże rozetrzyj z mlekiem. Zaczyn zagnieć z mąką, olejem i 1–2 łyżkami wody. Odstaw na godzinę.
Ciasto rozwałkuj. Odetnij 3 paski i zapleć w warkocz. Plackiem owiń schab. Na wierzchu przylep warkocz. Mięso ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 40 min w 200oC. Udekoruj.Źródło: Naj