Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab po staropolsku"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 654
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1028
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2746
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 654
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1028
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2746
Składniki
Schab, włoszczyznę i przyprawy zalej wodą. Posól. Gotuj 35 min. Schab wyjmij, wystudź. Drożdże rozetrzyj z mlekiem. Zaczyn zagnieć z mąką, olejem i 1–2 łyżkami wody. Odstaw na godzinę.
Ciasto rozwałkuj. Odetnij 3 paski i zapleć w warkocz. Plackiem owiń schab. Na wierzchu przylep warkocz. Mięso ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 40 min w 200oC. Udekoruj.Źródło: Naj