Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab po staropolsku"
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 346
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 743
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 282
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 346
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 743
Składniki
Schab, włoszczyznę i przyprawy zalej wodą. Posól. Gotuj 35 min. Schab wyjmij, wystudź. Drożdże rozetrzyj z mlekiem. Zaczyn zagnieć z mąką, olejem i 1–2 łyżkami wody. Odstaw na godzinę.
Ciasto rozwałkuj. Odetnij 3 paski i zapleć w warkocz. Plackiem owiń schab. Na wierzchu przylep warkocz. Mięso ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 40 min w 200oC. Udekoruj.Źródło: Naj