Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab po staropolsku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Schab, włoszczyznę i przyprawy zalej wodą. Posól. Gotuj 35 min. Schab wyjmij, wystudź. Drożdże rozetrzyj z mlekiem. Zaczyn zagnieć z mąką, olejem i 1–2 łyżkami wody. Odstaw na godzinę.
Ciasto rozwałkuj. Odetnij 3 paski i zapleć w warkocz. Plackiem owiń schab. Na wierzchu przylep warkocz. Mięso ułóż na natłuszczonej blasze. Piecz 40 min w 200oC. Udekoruj.Źródło: Naj