Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod jarmużową pierzynką"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6041
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6041
Składniki
Schab umyj, osusz i pokrój na 5 plastrów. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Jarmuż umyj i poszatkuj, usuwając wcześniej twarde nerwy.
Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili jarmuż.
Podlej odrobiną wody i duś około 10 minut.
Na koniec ułóż warzywa na kotletach, posyp je startym żółtym serem i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV