Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w tej postaci to hit dla całej rodziny, delikatny i aromatyczny.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 64
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 638
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 68
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 64
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 638
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 68
Składniki
Plastry schabu umyć, lekko rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, utrzeć również ser. Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić dodać ser , cukinię , mąkę i mleko wymieszać. Zanurzać przygotowany schab i układać w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 40 minut lub zrumienienia ciasta. Podawać z ziemniakami i surówką.