Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab podany w tej postaci to hit dla całej rodziny, delikatny i aromatyczny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 264
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 423
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3690
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 264
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 423
Składniki
Plastry schabu umyć, lekko rozbić , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cukinię umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, utrzeć również ser. Jajka wybić dodać szczyptę soli , ubić dodać ser , cukinię , mąkę i mleko wymieszać. Zanurzać przygotowany schab i układać w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , wstawić i piec 40 minut lub zrumienienia ciasta. Podawać z ziemniakami i surówką.