Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab w curry"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 230
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 230
Składniki
ok. 2 godzin
Mięso pokroić w dość grube plastry, obsmażyć na oliwie. Zdjąć z patelni, odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę pokroić w talarki, czosnek rozetrzeć, przysmażyć na tłuszczu po schabie. Dodać curry i kurkumę. Zmniejszyć ogień, dusić 2 minuty.
Połowę schabu przełożyć do garnka, przykryć uduszoną cebulą, groszkiem i fasolą (osączoną wcześniej z zalewy i opłukaną), a potem resztą mięsa. Dodać listek laurowy, doprawić solą, pieprzem oraz sproszkowaną papryką chili.
Bulion, ocet winny i koncentrat pomidorowy wymieszać, zalać w garnku. Zagotować, przykryć, zmniejszyć płomień i dusić około 1,5 godziny. Skosztować, ewentualnie doprawić. Udekorować gałązkami świeżego rozmarynu.Źródło: Twoje Imperium